FILTER JE SELECTIE

Rouwkaarten sturen

Wanneer een dierbaar familielid of goede vriend is overleden, moet er vaak veel geregeld worden. Kaartjeposten.nl helpt je graag met het versturen van de rouwkaarten.

Rouwkaarten maken

Rouwkaarten zijn kaarten om familie en vrienden op de hoogte te brengen van het overlijden, en hen uit te nodigen voor de begrafenis of crematie. Rouwkaarten kun je bestellen bij een begrafenisondernemer, of online zelf maken. Als je de rouwkaarten zelf wilt maken, dan kun je hiervoor bijvoorbeeld een mooie foto van de overledene gebruiken, en natuurlijk eigen tekst in de kaart plaatsen. Bij het opmaken van de rouwkaarten zijn onze medewerkers je graag van dienst. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Rouwkaarten bestellen

Rouwkaarten moeten in één keer perfect gedrukt worden. Als er voldoende tijd is om vooraf een proefdruk van rouwkaarten te versturen, dan kunnen we van de rouwkaarten natuurlijk een proefdruk per post toezenden (gratis). Als het hiervoor aan tijd ontbreekt omdat de kaarten snel verzonden moeten worden, kun je de proefdruk digitaal controleren (PDF) en zal een medewerker van Kaartjeposten de gedrukte proefdruk van de rouwkaarten controleren. Zo weet je zeker dat de rouwkaarten perfect worden gedrukt en verstuurd.

De rouwkaarten kunnen door Kaartjeposten als Pakket in Spoedservice worden verstuurd. Je hebt de rouwkaarten dan (mits deze uiterlijk 15.00 uur zijn besteld) gegarandeerd de volgende dag voor 12.00 uur in huis. Je kunt de rouwkaarten ook (dezelfde dag nog) afhalen bij ons kantoor in Zoetermeer. Neem voor zowel de spoedservice als het eventueel afhalen van de rouwkaarten contact op met onze klantenservice.

Rouwkaarten versturen

Om de rouwkaarten met de hoogste prioriteit door PostNL te laten bezorgen, maak je gebruik van speciale rouwpostzegels. De prijs van de rouwpostzegels is hetzelfde als die van normale postzegels, en worden per 50 stuks verkocht. De rouwkaarten zelf kun je niet gewoon in een brievenbus doen. Deze doe je eerst in een rouwkaarten verzamelenvelop. In een rouwkaarten verzamelenvelop kunnen maximaal 40 (gefrankeerde) kaarten worden gedaan. Rouwkaarten verzamelenveloppen zijn (per 2 stuks op dit moment 6,95) te koop bij elk Postkantoor. Op deze rouwkaarten verzamelenvelop staat een unieke barcode, waarmee PostNL de rouwbrieven kan traceren. Ook wordt hiermee de rouwpost apart van andere post verwerkt.

Rouwkaarten versturen in het weekend

Als je de rouwkaarten in het weekend wilt versturen (zodat deze in principe maandag worden bezorgd) kun je deze of op zaterdag bij een postkantoor afgeven (in een rouwkaarten verzamelenvelop). Je kunt in het weekend ook gebruik maken van de Haalservice: zaterdagen, zondagen, tweede kerstdag en nieuwjaarsdag. Maak hiervoor een afspraak met PostNL klantenservice op 0900-0990 (10 cent p/m).

Controle op versturen van rouwkaarten

Stuur ook altijd een kaart aan jezelf en aan de begrafenisondernemer. Zo kun je controleren of de rouwkaarten inderdaad op tijd zijn bezorgd. Als blijkt dat er een rouwkaart de volgende werkdag niet is aangekomen, neem dan altijd direct contact op met de Klantenservice van PostNL, zodat een medewerker de status van de rouwkaarten kan controleren (0900-0990 10 cent p/m) kies eerst optie 2 (brieven en folders) en dan optie 1 (rouwbrieven). Houd als je de Klantenservice belt de volgende gegevens bij de hand:

  • Barcodenummer van de Rouw Verzendset
  • Tijdstip van aanbieding van de Rouw Verzendset
  • Aanbiedlocatie van de Rouw Verzendset
  • Naam van de overledene
  • Datum van de uitvaart

Condoleancekaart versturen

Is er iemand in je omgeving overleden, en wil je familie en vrienden sterkte wensen met dit verlies, dan kun je mooie passende condoleancekaart sturen.

Mail ons

Vul het formulier volledig in en druk op verzenden.

Betreft

Naam *

E-mailadres *


Bericht *

De wijzigingen zijn succesvol opgeslagen.
Het adres is verwijderd.
Je gehele adresboek is verwijderd.
De geselecteerde adressen zijn verwijderd.
De lijst met laatst bekeken kaarten is leeggemaakt.
Succesvol verwijderd.
Succesvol gekopieerd.
De geselecteerde adres groepen zijn verwijderd.
De wijzigingen zijn succesvol opgeslagen.
De wijzigingen zijn succesvol opgeslagen.